Föredrag och aktiviteter

Tisdagar 31 oktober - 19 december

Senapstillverkning

Prova på att göra egen julsenap i museets apotek efter ett gammalt recept. Att göra senap är inte svårt men kräver att man mäter och väger så att proportionerna blir rätt. Museets apotekare visar hur man gör och senapen får du naturligtvis ta med dig hem.

När: Tisdagar 13-17. 31 oktober - 19 december. Drop-in, sista start 16.30. Viss väntetid kan förekomma.

Kostnad: 50 kr per burk senap. Fri entré till museet.


Söndag 3 december, 13.30

Föredrag

Barry Karlsson: Bemötande av psykiska funktionsnedsättningar och neuropsykologiska utredningar i ett historiskt perspektiv

Barry Karlsson berättar om historiska aspekter och förändringar av förståelse och utredning av personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Från medeltid över upplysningstid och urbanisering i kölvattnet av industrialisering till dagens postmodernistiska samhälle har attityder till funktionsnedsättningar genomgått en dramatisk förändring. Inte minst i vårt psykiatriska bemötande vid problemskapande beteenden.

Barry Karlsson är legitimerad psykolog, specialist i neuropsykologi och Psykologialumnernas ordförande vid Uppsala universitet, han är också knuten till Hälsa och habilitering vid Region Uppsala.

Museet öppet 13-17. Entré 40 kr (föredrag inkl entré till museet). Ingen förbokning krävs, men begränsat antal platser (65 st). 

Se tidigare föredrag