Utställningar

ATT SKADA OCH ATT HJÄLPA – Krigföring och sjukvård genom historien

Det har i alla tider funnits nära samband mellan krigföringens och sjukvårdens utveckling. När krig har börjat föras med nya typer av vapen har sjukvården varit tvungen att lära sig ta hand om nya typer av skador. Erfarenheter som sjukvårdspersonal gjort under krig har kommit till nytta också inom den civila sjukvården. 

Läs mer


Basutställningar

Medicin och psykiatri genom tiderna

I museets basuställningar hittar du allt och lite till om läkekonst, medicinberedning och psykiatri genom tiderna. Här finns många tidiga versioner av uppfinningar såsom pulsmätare, pacemaker, EKG, stetoskop. I den psykiatrihistoriska utställningen berättas om livet, vården och arbetet på Ulleråkers sjukhus.

Läs mer

Sommaröppet & visningar

Välkommen in, vi har öppet hela sommaren tisdagar och torsdagar kl 13-17. Du kan besöka våra utställningar i två plan och dessutom gå med på visning. 

Tisdagar | Möt apotekaren

Kika in i apoteket och få en demonstration av gamla tiders apotek. Apotekare finns på plats på tisdagar hela sommaren utom 23/7, 30/7 samt 6/8. Drop in i apoteket 13.15-16.30.

Torsdagar | Sommarvisning

Följ med på visning med medicinens och psykiatrins historia i fokus. Varje torsdag kl 14.00-15.30 27/6-22/8. Max 25 pers/visning. Kostnadsfritt.

Kontakt: 018-6112610 alt info@mhm.uu.se